ama(R)tér

Z denníka


Práve som sa vrátila z výstavy obrazov. Je 10. septembra, presne 21:16. Mierne opantaná bielim vínom prezerám fotografie z dnešnej akcie a musím uznať – dopadla výborne. Žiarim šťastím, keď sa aj tu, u nás, v Považskej Bystrici, niečo deje. Nebýva to často a o to je krajšie dostať pozvánku na akciu spojenú s umením.












Sestry Kubišové poznám dlho, sú moje ex-spolužiačky z gymnázia. Práve ony sú organizátorkami už druhého ročníka úspešnej výstavy ama(R)tér. Tentokrát sa konala v priestoroch Základnej umeleckej školy v Považskej Bystrici a svoj talent na plátno preniesli Alexandra Kuncová, Michaela Kompaníková, Zuzana Maková, Veronika Bednárová a samozrejme aj Lucia a Zuzana Kubišové. Obrazy týchto talentovaných dievčat sú neskutočné a byť tak niekým iným namiesto chudobnej študentky, hneď si (ne)jeden kúpim. 










Výstavy mám rada. Pár milých slov na úvod a odovzdávanie kvetín vďaky, biele steny a na nich vždy nejaké skvosty, príjemné čisté svetlo, lákavé občerstvenie, pravdovravné vínko a rozprávajúce sa skupinky ľudí spočiatku o umení, neskôr len tak, o živote. Vždy tu stretnem známych, no aj niekoho nového, zaujímavého, prijmem rady, odovzdám skúsenosti. V týchto bielych miestnostiach vládne atmosféra, ktorú tvoria ľudia stretávajúci sa s jedným cieľom, ktorý spája – umenie. Inšpirácia sama. A tú ja ľúbim.



















PS: Obrazy stále visia, čakajú aj na vaše hladné oči a ak niektorá z vašich stien stále zíva prázdnotou, ponáhľajte sa do výstavných priestorov ZUŠ. Skutočne je z čoho vyberať! Diela vás tu počkajú do 21.9.2012 a potom spoločne poputujú na steny do Púchova.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za milé úprimné slová. ❤