U nás doma príjemne. A u vás?

Som doma sama. Opäť. Slnečné lúče sa mi snažia vyčariť úsmev na tvári a funguje to. Aby aj nie! Beriem misu, mixér, múku, vajcia, cukor a ostatné ingrediencie. Vyčarím úsmev na tvárach najbližších. Dnes budú lievance!

Obyčajne nie som tou, ktorá bloguje o receptoch.Ale keď musíš, tak musíš! Takže zdvihni prdel a zmiešaj všetky tieto ingrediencie:
  •  0,5 l mlieko
  •  2 ks vajcia (rozdeliť, sneh z bielok primiešať neskôr)
  •  100 g cukor
  •  2 vanilkové cukre
  •   škorica
  •  300 g múka hladká
Ak lievance nechceš príliš sladké, stačí menej cukru. A ak chceš cesto vláčnejšie a mňam!, nakoniec do cesta primiešaj postrúhané jablko. Na panvici - najlepšie originál na palacinky opekáme (BEZ OLEJA!) lievance z každej strany cca 1 minútu do zlatista. Podľa výkonnosti trúby. 

HOTOVO

  •  Podávame s tým, čo vám najviac chutí. Moje boli tentokrát s nastrúhanou tmavou belgickou čokoládou, poliate šťavou z domácich zaváraných jahôd - od babičky. :-) A "čerešničkou na torte" boli celé kusy jahôd. 

Lievance sú výborné aj s tvarohom alebo jahodovým lekvárom alebo šlahačkou alebo s Nutellou, alebo.... Fantázií sa predsa medze nekladú! Veď v Amerike ich jedia aj so slaninou a brusnicami.



Bon appetite!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Ďakujem za milé úprimné slová. ❤