Obyčajne nie som tou, ktorá bloguje o receptoch.Ale keď musíš, tak musíš! Takže zdvihni prdel a zmiešaj všetky tieto ingrediencie:
- 0,5 l mlieko
- 2 ks vajcia (rozdeliť, sneh z bielok primiešať neskôr)
- 100 g cukor
- 2 vanilkové cukre
- škorica
- 300 g múka hladká
Ak lievance nechceš príliš sladké, stačí menej cukru. A ak chceš cesto vláčnejšie a mňam!, nakoniec do cesta primiešaj postrúhané jablko. Na panvici - najlepšie originál na palacinky opekáme (BEZ OLEJA!) lievance z každej strany cca 1 minútu do zlatista. Podľa výkonnosti trúby.
HOTOVO
- Podávame s tým, čo vám najviac chutí. Moje boli tentokrát s nastrúhanou tmavou belgickou čokoládou, poliate šťavou z domácich zaváraných jahôd - od babičky. :-) A "čerešničkou na torte" boli celé kusy jahôd.
Lievance sú výborné aj s tvarohom alebo jahodovým lekvárom alebo šlahačkou alebo s Nutellou, alebo.... Fantázií sa predsa medze nekladú! Veď v Amerike ich jedia aj so slaninou a brusnicami.
Bon appetite!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Ďakujem za milé úprimné slová. ❤